Babys vervoeren in de bakfiets

Ook baby’s kunnen veilig vervoerd worden in de bakfietsen. Dit kan met gebruik van de maxi cosi en een bij ons te bestellen Maxi Cosi gordel, maar die neemt erg veel ruimte in in de bak. Een heel goed alternatief is de Melia Babyschelp. Hiermee kun je je baby van 2 tot 8 maanden in je bakfiets veilig vervoeren.


De Melia babyschelp is gemaakt van hard piepschuim (fietshelm-materiaal) en daardoor bestand tegen de impact van een botsing. De babyschelp is speciaal ontwikkeld voor het gebruik in de bakfiets. De babyschelp wordt geleverd met een bevestigingsset voor de bakfiets en met duidelijke handleiding voor montage als je ‘m los bestelt. Als je bij ons een bakfiets bestelt, dan monteren we de schelp alvast in de bakfiets.


De bekleding van de Babyschelp is heerlijk zacht en kan in de wasmachine en -droger. In alle bakfietsen past zo’n babyschelp en er passen zelfs 2 schelpen naast elkaar op het bankje in geval van een tweeling (zie foto). Als er een babyschelp is geplaatst kan er nog een kindje naast zitten, dat is echt een groot voordeel ten opzichte van de Maxi Cosi. Melia, de fabrikant van de Babyschaal, adviseert, op basis van overleg met consultatiebureaus, om de babyschaal vanaf 2 maanden te gebruiken. Tot de 4de wordt daarbij aangeraden om een opgerolde handdoek te gebruiken ter ondersteuning van het hoofdje.


Specificaties:
- materiaal: polystyreen
- cover: katoen
- gewicht: 400 gram
- belasting: tot 10 kilo
- breedte: 27 cm
- lengte: 70 cm

De Melia babyschelp wordt geleverd inclusief bevestigingsset om de schelp te monteren op het bankje van de bakfiets.