De drie prijsklassen bakfiets

Nadat je een keuze hebt gemaakt wat voor soort bakfiets je wilt kopen: een tweewielbakfiets of een driewielbakfiets, kun je gaan nadenken over welk merk voldoet.

Prijsklasse afhankelijk van het gebruik van de bakfiets

De keuze voor het merk bakfiets hangt af van het gebruik van de fiets. Als de fiets echt iedere dag gebruikt zal worden, door weer en wind, altijd buiten staat en veel gewicht moet kunnen dragen dan raden wij aan om een bakfiets te kopen uit de categorie ‘normaal’ of ‘luxueus’. Als de bakfiets wat meer recreatief gebruikt zal worden en vaak binnen staat, dan adviseren wij om een bakfiets te kopen uit de categorie ‘budget’ of ‘normaal’.

Bakfietsen zijn echt Nederlands en bestaan al heel lang. Sinds tien jaar is de bakfiets weer echt terug in het straatbeeld en dat is vooral de verdienste geweest van Bakfiets.nl en de Fietsfabriek. Inmiddels zijn er veel meer merken op de markt en wij verkopen de belangrijkste merken.

Drie prijsklassen

Eigenlijk zijn er drie prijsklassen bij bakfietsen, dat maakt het redelijk simpel. Op het internet vind je ook nog wel een andere categorie van prijsstunters die bakfietsen aanbieden voor enkele honderden euro’s. Dat kan geen goede kwaliteit zijn. Wij hanteren de volgende klassen:

Prijsklasse 1:  Budget Bakfiets

In deze categorie vallen de bakfietsen onder de € 1.000. Wij verkopen hierin de bakfietsen van het Nederlandse merk Ilse. Dit zijn bakfietsen met een goede prijs-kwaliteit verhouding. De bakfietsen zijn iets kleiner dan in de andere categorieën en hebben minder uitgebreide opties. Zo is de bakfiets te verkrijgen in 1 standaardkleur. Ook is de bakfiets iets minder goed afgewerkt dan de bakfietsen in de duurdere categorieën.

Prijsklasse 2:  Normale Bakfiets

Bakfietsen in deze categorie liggen voor tweewielers rond de € 1.500 en voor driewielers rond de € 1.800. Hierin zitten de bekende merken zoals Bakfiets.nl, de Fietsfabriek en ook Johnny Loco. Al deze merken hebben goede kwalitatieve bakfietsen voor dagelijks gebruik. De bakfietsen roesten niet en kunnen goed buiten staan. De bakfietsen kunnen ook flink wat gewicht aan en hebben ruime mogelijkheden en opties om veel kinderen mee te nemen.

Prijsklasse 3:  Luxueuse Bakfiets

Deze categorie betreft bakfietsen die vanaf de € 3.000 kosten. Dit is best een hoog bedrag, maar de bakfiets is afgewerkt met bijzondere specificaties. De Winther-bakfietsen zijn bijvoorbeeld extreem licht en supermooi afgewerkt. De Urban Arrow is bijna design vormgegeven en met het aluminium frame ook erg licht. Urban Arrow is ook standaard elektrisch ondersteund.