Review Cargo Bike Kort van Bakfiets.nl

Bakfiets.nl heeft twee cargo-bakfietsen, tweewielers: de Cargo Bike Lang (die is uitgeroepen tot beste bakfiets door het tv-programma KASSA) en de Cargo Bike Kort. We hebben het hier over de Cargo Bike Kort. Eigenlijk is deze te vergelijken met de Fietsfabriek, Johnny Loco Coupé en de Ilse Tweewielbakfiets.

Kinderen

In deze bakfiets kunnen met gemak 2 kinderen mee. Er kunnen 2 kinderen zitten op het bankje met 2 driepuntsgordels. Als je een baby hebt, die jonger is dan 9 maanden dan kun je een Melia-schelp plaatsen op het bankje en kan de baby daarin liggen. Er kan dan nog gewoon een ouder kindje naast zitten. Eventueel kan er nog een extra kindje achterop de bagagedrager, en dan zie je dan ook vaak. Dat is altijd makkelijk om vriendjes mee te nemen van school of als de kinderen ruzie hebben: even eentje achterop…

Versnellingen en remmen

Bakfiets.nl gaat al lang mee en ook dit model is al jaren op de markt. Je kunt kiezen uit een aantal uitvoeringen. Je kunt kiezen voor een terugtraprem met 3 of 8 versnellingen of juist twee handremmen en dan 7 of 8 versnellingen. Dus eigenlijk is er voor ieder wat wils. De handremmen zijn dan stevige rollerbrakes, die in alle weertypes goed presteren. Het fijne van deze keuze is dat er voor iedereen wel wat tussen zit. Tegenwoordig wordt deze bakfiets ook steeds vaker uitgevoerd met electrische ondersteuning. Hiervoor heeft Bakfiets.nl een prachtig systeem ontwikkeld.

Wegligging

De wegligging van deze bakfiets is perfect. Vooral als er voor een uitvoering wordt gekozen met meerdere versnellingen, dan fietst deze bakfiets echt als een zonnetje. Een tweewielbakfiets fietst sowieso altijd net iets prettiger dan driewielbakfietsen, dus dat merk je. Deze bakfiets is van staal en een houten bak, dus je merkt wel dat je flink wat gewicht meedraagt. Maar echt vervelend is dat niet. Ook als er een regenhuifje op deze bakfiets wordt gezet, merk je nog weinig van tegenwind. Het is dus een prettige bakfiets en terecht de nummer 1 van Nederland.

Kwaliteit

Deze bakfiets is echt van goede kwaliteit. Het staal is roestvrijstaal dat niet kan roesten en de houten bak is van betonplex.

Buitenstaan is dus geen enkel probleem voor deze bakfietsen.

Alle onderdelen zijn prachtig afgewerkt. De wielen worden in een eigen fabriek gemaakt van Bakfiets.nl en ook het spaken gebeurt nog gewoon in de eigen fabriek in Hoogeveen. Hierdoor heb je stevige wielen, die net iets meer gewicht aan kunnen dan de bakfietsen van concurrenten.

Accessoires

Ook deze bakfiets is vanzelfsprekend uit te breiden met accessoires. Het regenhuifje is echt een topper, en is het allerbeste regenhuifje van alle bakfietsen. Helaas zijn namelijk niet alle regenhuifjes even goed en zijn er soms onhandige zaken.

Regehuif voor over de bakfiets

Maar dit is een prachtig systeem. Geen van de andere merken heeft de accessoires zo goed en ruim opgezet als bakfiets.nl. Ook de ringhaak voor een kettingslot is erg handig. Dit is een speciale ring die aan het frame wordt gemonteerd, zodat er altijd gemakkelijk een kettingslot aan de bakfiets vastgemaakt kan worden.

Kosten

Deze bakfiets is verkrijgbaar vanaf € 1.879. Deze prijs betaal je voor de uitvoering van 3 versnellingen en 2 handremmen. Voor dat bedrag heb je de hele bakfiets. De meeste mensen kopen alleen nog een kettingslot en een regenhuifje. Maar hierover kun je altijd nog even nadenken. Qua prijs en kwaliteit is dit echt het overwegen waard. Ook tweedehands doen deze bakfietsen het erg goed, je krijgt vaak nog 2/3 van de nieuwwaarde een aantal jaren later. Een extra reden om net even deze kwalitatieve bakfiets aan te schaffen.

Conclusie

Pluspunt: een zeer complete bakfiets met veel mogelijkheden.

Minpunt: voor sommige mensen is deze bakfiets net even te klein, dan moet je een verlengd model nemen.