Review Cargo Bike Lang van Bakfiets.nl

De Cargo Bike Lang van Bakfiets.nl is veruit de meest verkochte bakfiets van Nederland en kwam als eerste uit de test van het tv-programma KASSA.

Dat komt omdat Bakfiets.nl marktleider is in Nederland op het gebied van bakfietsen aan de ene kant, en aan de andere kant omdat dit model het meest verkochte model is van Bakfiets.nl. En ook wel logisch, want het is een prachtige bakfiets met veel technische mogelijkheden. En de lengte maakt deze bakfiets erg geschikt voor meerdere kinderen.

Kinderen

In deze bakfiets kunnen met gemak 3 kinderen mee. Er kunnen 2 kinderen zitten op het bankje met 2 driepuntsgordels en nog een kindje voorin de bak, of een Maxi Cosi. Je kunt ervoor kiezen om een extra bankje in deze bakfiets te plaatsen, dan kunnen er 4 kinderen mee. En zelfs nog een 5e achterop de bagagedrager. Kortom, deze bakfiets is bijna net zo groot als een driewielbakfiets. En toch heeft deze bakfiets alle voordelen van twee wielen.

Versnellingen en remmen

Bakfiets.nl gaat al lang mee en ook dit model is al jaren op de markt. Het is eind 2008 uitgeroepen tot de beste bakfiets in het tv-programma KASSA en dat zijn wij helemaal met KASSA eens. Je kunt kiezen uit een aantal uitvoeringen. Je kunt kiezen voor een terugtraprem met 3 of 8 versnellingen of juist twee handremmen en dan 7 of 8 versnellingen. Dus eigenlijk is er voor ieder wat wils. De handremmen zijn dan stevige rollerbrakes, die in alle weertypes goed presteren. Het fijne van deze keuze is dat er voor iedereen wel wat tussen zit.

Wegligging

De wegligging van deze bakfiets is perfect. Vooral als er voor een uitvoering wordt gekozen met meerdere versnellingen, dan fietst deze bakfiets echt als een zonnetje. Een tweewielbakfiets fietst sowieso altijd net iets prettiger dan driewielbakfietsen, dus dat merk je. Deze bakfiets is van staal en een houten bak, dus je merkt wel dat je flink wat gewicht meedraagt. Maar echt vervelend is dat niet. Ook als er een regenhuifje op deze bakfiets wordt gezet, merk je nog weinig van tegenwind. Het is dus een prettige bakfiets en terecht de nummer 1 van Nederland.

Kwaliteit

Deze bakfiets is echt van goede kwaliteit. Het staal is roestvrijstaal dat niet kan roesten en de houten bak is van betonplex.

Buitenstaan is dus geen enkel probleem voor deze bakfietsen.

Alle onderdelen zijn prachtig afgewerkt. De wielen worden in een eigen fabriek gemaakt van Bakfiets.nl en ook het spaken gebeurt nog gewoon in de eigen fabriek in Hoogeveen. Hierdoor heb je stevige wielen, die net iets meer gewicht aan kunnen dan de bakfietsen van concurrenten.

Accessoires

Ook deze bakfiets is vanzelfsprekend uit te breiden met accessoires. Het regenhuifje is echt een topper, en is het allerbeste regenhuifje van alle bakfietsen. Helaas zijn namelijk niet alle regenhuifjes even goed en zijn er soms onhandige zaken.

Regehuif voor over de bakfiets

Maar dit is een prachtig systeem. Er is zelfs een cabrio-regenhuifje te bestellen, het voordeel is dat deze veel vaster op de bakfiets zit en gemakkelijk op te klappen is bij regen, of weer naar beneden te doen bij mooi weer. Geen van de andere merken heeft de accessoires zo goed en ruim opgezet als bakfiets.nl. Ook de ringhaak voor een kettingslot is erg handig. Dit is een speciale ring die aan het frame wordt gemonteerd, zodat er altijd gemakkelijk een kettingslot aan de bakfiets vastgemaakt kan worden.

Kosten

Deze bakfiets is verkrijgbaar vanaf € 1.695. Deze prijs betaal je voor de uitvoering van 3 versnellingen en 2 handremmen. Dat is een erg aantrekkelijke prijs, omdat het de goedkoopste is in de categorie. Voor dat bedrag heb je de hele bakfiets. De meeste mensen kopen alleen nog een kettingslot en een regenhuifje. Maar hierover kun je altijd nog even nadenken. Qua prijs en kwaliteit is dit echt de beste bakfiets van Nederland.

Conclusie

Pluspunt: de best geteste bakfiets van Nederland met zeer veel mogelijkheden.

Minpunt: als je de best geteste bakfiets bent, dan zijn er geen minpunten.