Review Cargo Trike van Bakfiets.nl

Bakfiets.nl is het bekendste merk van bakfietsen en heeft een prachtig assortiment bakfietsen. Veruit de meest verkochte modellen zijn de tweewiel-modellen, maar Bakfiets.nl heeft ook een Cargo Trike driewielbakfiets. Er is gekozen om twee varianten te maken, een smalle Trike van Bakfiets.nl variant en een brede Trike van Bakfiets.nl variant. Dit gaat vooral over waar de bakfiets moet staan, moet er bijvoorbeeld een tuinhekje worden doorgegaan. Wij als bakfiets-experts vinden deze bakfiets net wat minder geslaagd dan de tweewielbakfiets van Bakfiets.nl, die niet voor niets is uitgeroepen tot bestgetest! Qua driewieler hebben wij meer voorkeur voor de Fietsfabriek of misschien wel de beste, namelijk de Winther Cargoo of Kangaroo.

Kinderen en de Cargo Trike van Bakfiets.nl

Deze bakfiets is natuurlijk gemaakt voor kindervervoer. Dus kunnen er lekker veel kinderen mee in de bak. Zowel in de brede als de smalle variant kunnen 4 kinderen op de 2 bankjes die erin zitten. Op die bankjes zitten steeds 2 driepuntsgordels. Baby’s kunnen eenvoudig worden meegenomen in een Melia schelp en dan kan daarnaast nog gewoon een ouder kindje zitten. De brede Cargo Trike is 96 cm breed en de smalle variant is 70 cm breed.

Versnellingen en remmen, veel smaken

Bakfiets.nl gaat al lang mee en ook dit model is al jaren op de markt. Je kunt kiezen uit een aantal uitvoeringen. Je kunt kiezen voor een terugtraprem met 3 of 8 versnellingen of juist twee handremmen en dan 7 of 8 versnellingen. Dus eigenlijk is er voor ieder wat wils. De handremmen zijn dan stevige rollerbrakes, die in alle weertypes goed presteren. Het fijne van deze keuze is dat er voor iedereen wel wat tussen zit. En inmiddels zijn alle bakfietsen van Bakfiets.nl ook leverbaar in een electrische uitvoering. De motor zit dan in het voorwiel en de accu zit in de bagagedrager verwerkt, die gemakkelijk uitneembaar is.

Wegligging van de Bakfiets.nl Cargo Trike

De wegligging van deze bakfiets is gewoon. De smalle variant is wat ons betreft wat wankel en stuurt niet altijd perfect. De brede variant is al een stuk lekkerder en voelt veel stabieler. Hier zit dus toch echt het verschil met de Fietsfabriek en Johnny Loco. Daarbij zit het stuur ook aan de bak vast, waardoor je veel meer kunt manouvreren. Sommige mensen kunnen daar overigens niet aan wennen, en vinden zo’n gewoon fietsstuur zoals hierbij bij de Cargo Trike wordt gebruikt veel beter. Maar ons gevoel gaat wat betreft een driewiel-bakfiets toch eerder uit naar de Fietsfabriek of Johnny Loco.

Kwaliteit

Deze bakfiets is echt van goede kwaliteit. Het staal is roestvrijstaal dat niet kan roesten en de houten bak is van betonplex. Buitenstaan is dus geen enkel probleem voor deze bakfietsen.Alle onderdelen zijn prachtig afgewerkt. De wielen worden in een eigen fabriek gemaakt van Bakfiets.nl en ook het spaken gebeurt nog gewoon in de eigen fabriek in Hoogeveen. Hierdoor heb je stevige wielen, die net iets meer gewicht aan kunnen dan de bakfietsen van concurrenten. Ja, want Bakfiets.nl blijft echt een topper op het gebied van bakfietsen.

Accessoires

Ook deze bakfiets is vanzelfsprekend uit te breiden met accessoires. Het regenhuifje is echt een topper en de meeste kinderen vinden het heerlijk om in zo’n tentje te zitten. Er is ook een afdekzeil om de bak strak af te dekken, zodat er geen vuiligheid in komt. En je kunt kiezen uit een aantal kleuren, waarvan de meeste mensen kiezen voor zwart. Maar ach, oranje, blauw of rood misstaan zeker niet bij deze fiets.

Kosten

Deze bakfiets is verkrijgbaar vanaf € 2.045,-. Deze prijs betaal je voor de uitvoering van 3 versnellingen en 2 handremmen. Je kunt ook kiezen voor meer versnellingen of juist een terugtraprem-systeem. Wat je maar wilt… De meeste mensen kopen alleen nog een kettingslot en een regenhuifje. Maar hierover kun je altijd nog even nadenken.

Conclusie

Pluspunt: een mooie bakfiets in 2 maten met alles erop en eraan, superkwalitatief afgewerkt.

Minpunt: de Fietsfabriek en Johnny Loco zijn net wat beter qua rijplezier voor een driewielbakfiets.