Review Fietsfabriek original long

In Nederland worden veel meer tweewielbakfietsen verkocht dan driewielbakfietsen. Dit omdat een tweewielbakfiets compacter is, lekker gemakkelijk fietst en niet teveel ruimte inneemt. De Fietsfabriek is al jarenlang een grote leverancier en heeft 1 mdel gemaakt. Een verlengde versie, waar 3 kinderen of gemakkelijk een Maxi Cosi in kan: De Fietsfabriek Original Long.

Lekker veel kinderen

Iedereen denkt altijd dat een driewielbakfiets veel handiger is, maar wij zijn veel enthousiaster over tweewielers. In de tweewielbakfietsen van de Fietsfabriek kunnen gemakkelijk kinderen, boodschappen en huisdieren worden meegenomen. Er kunnen op het houten bankje 2 kinderen plaatsnemen en die zitten met driepuntsgordels vast. Er kan nog een extra bankje in geplaatst worden, waardoor er nog een 3e kindje meekan. Hier zou ook eventueel nog een Maxi Cosi inkunnen, naast dat nog 2 kinderen op het houten bankje zitten. Er zijn dus net wat meer mogelijkheden bij een verlengd model, en als het past dan adviseren wij dat altijd. Ook omdat je nooit weet hoe de gezinsuitbreiding zal gaan, en je op school ook weer rekening moet houden met vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen.

Versnellingen en remmen

Standaard heeft de bakfiets 7 versnellingen en2n handremmen. Wij zijn daar ook erg enthousiast over, omdat met handremmen geen rekening hoeft te houden zoals bij een terugtrap rem op welke positie je remt. Je kan dus zelf je start positie van de pedalen bepalen. Ook als je de bakfiets van de standaard afduwt heb je een mogelijkheid om te remmen mocht deze doorschieten.De versnellingen zijn allemaal van Shimano en de ook de handremmen zijn kwalitatief.

Wegligging

Deze bakfiets is erg prettig op de weg. Een tweewieler is voor mensen altijd prettiger fietsen dan een driewiel-bakfiets. Het lijkt eigenlijk net op een gewone fiets. De bakfiets voelt soms nog wel erg lang aan, maar dat is vooral een kwestie van wennen. De wegligging is super, mede doordat het voorwiel met 2 stangen wordt aangestuurd. De Fietsfabriek is het enige merk dat dit doet en dat voelt degelijker.

Kwaliteit

De Fietsfabriek is echt een kwalitatief merk en heel erg vergelijkbaar met Bakfiets.nl. De Fietsfabriek fosfateert en poedercoat de frames en geeft 11 jaar garantie op het frame. Ook de onderdelen zijn allemaal hoogwaardig afgewerkt, bijvoorbeeld door de betonplex houten bak die er ook echt tegenkan in weer en wind en altijd buiten kan blijven staan.

Accessoires

Er wordt altijd veel gevraagd naar accessoires. De fiets heeft een mooie regenhuif zodat kinderen droog zitten, gemaakt door het Zeeuwse Clarijs. Van hetzelfde materiaal is ook een afdekzeil verkrijgbaar, dat strak over de bak kan worden gespannen. Dit voorkomt viezigheid in de bak en is erg handig in drukkere gebieden.  En je kunt kiezen uit een aantal leuke kleuren bij de Fietsfabriek. Daar is de Fietsfabriek ook onderscheidend ten opzichte van concurrenten.

Kosten

Deze bakfiets kost standaard € 2.000. Je kunt de fiets verder zelf opbouwen met andere versnellingen en andere remsystemen. Dit is vergelijkbaar met de andere merken. Het is zeker niet goedkoop, maar je hebt wel echt waar voor je geld. We zien inmiddels dat er een levendige handel is ontstaan van tweedehands bakfietsen, vooral op Marktplaats. Daar doen Fietsfabriek en trouwens ook Bakfiets.nl-bakfietsen het altijd erg goed. Voor een 5 jaar oude bakfiets wordt nog 2/3 van de nieuwwaarde betaalt.

Conclusie

Pluspunt: een zeer complete bakfiets in een standaard of juist verlengd model.

Minpunt: het is niet de goedkoopste variant, maar bij dagelijks gebruik haal je dit er zo uit.