Review Kangaroo Bakfiets van Winther

De Winther Kangaroo driewiel-bakfiets komt uit Denemarken en is uitgeroepen als één van de beste bakfietsen ter wereld. Dat zijn wij ook wel eens, maar je betaalt dan ook iets meer dan bij de concurrenten. Het is wel echt met recht de lichtste bakfiets die er is, en de vormgeving is ook bijzonder. Wij zetten deze bakfiets echt op nummer één.

Twee kids in de Wallaroo Bakfiets van Winther

Deze driewiel-bakfiets kun je helemaal zelf samenstellen qua opzet. Je kunt voor een basis-model kiezen met 2 kinderzitjes, maar je kunt er ook met gemak 4 zitjes in laten zetten en zelfs nog een 5e kindje meenemen op de bagagedrager. De kinderen zitten vast met driepuntsgordels en de stoeltjes zijn te verzetten in hoogte, maar ook qua breedte. Echt handig, omdat kinderen nooit even groot en even oud zijn. Geen enkele andere bakfiets heeft dat systeem. Het zijn ook echte stoeltjes, in tegenstelling tot veel andere merken waar het toch een soort houten bankjes zijn. Baby’s tot 9 maanden kunnen met een Melia-schelp in deze bakfiets makkelijk meegenomen worden. En natuurlijk kunnen er veel boodschappen mee.

Techniek

Deze Winther Kangaroo Bakfiets is natuurlijk technisch een hoogstandje. De fiets heeft Shimano Nexus versnellingen, 7 stuks wel te verstaan. De bakfiets werkt met een terugtraprem en is daardoor lekker veilig. Maar je kunt ook kiezen voor handremmen (je krijgt dan schijfremmen). Je kunt je handen daardoor aan het aerodynamische stuur houden en eventueel besteden aan de kinderen. Je zit lekker rechtop en het stuur zit dichtbij, wat vooral dames erg prettig vinden. Het oversized aluminium frame, het echt technisch bijzondere onderstel en de onafhankelijk geveerde voorwielen met hydraulische schijfremmen zijn maar enkele details die deze bakfiets uniek maken. En dat merk je. Dit is met recht de lichtstlopende 3-wielige bakfiets op de markt.

Wegligging

Deze bakfiets is erg prettig fietsen, dat komt vooral door de onafhankelijk geveerde voorwielen en het aluminium frame. Met 38 kilo gewicht is er geen bakfiets die lichter is. Je ziet wel dat deze fiets iets hoger zit in prijs. Maar je hebt ook de Lite-versie, dat is een instapmodel. Als je op deze bakfiets fietst, dan word je erg blij en heb je zeker geen elektrische variant nodig. Maar Winther heeft wel een elektrische variant ontwikkeld en deze wordt steeds vaker verkocht. Dan ga je helemaal als de brandweer. Vooral dames, maar ook au-pairs vinden deze bakfiets altijd de lekkerste.

Kwaliteit

De Winther Kangaroo is qua prijs echt wat hoger, dus ja dan mag je wel wat kwaliteit verwachten. Het frame is alumnium en kan niet roesten. De onderdelen zijn ook allemaal afgewerkt met de mooiste producten. En denk nou niet dat het een Porsche is waar onderdelen schreeuwend duur zijn, want de bouten en moeren zijn allemaal bij een goede fietsenzaak of ijzerhandel te koop. Alleen is voor alles de mooiste oplossing gekozen. Wij vinden dit één van de beste driewielers op de markt en bijvoorbeeld veel beter dan vergelijkbare lichtgewicht modellen als Johnny Loco en Dolly. Je merkt ook echt dat Winther al jarenlang in Denemarken marktleider is op het gebied van bakfietsen, dus al ontzettend heeft doorontwikkeld op deze bakfietsen.

Accessoires

Ja, accessoires voor de Winther Kangaroo Bakfiets zijn er eigenlijk niet. Alles zit al op deze mooie bakfiets. De regenhuif zit er standaard op en is geen optioneel onderdeel. Eigenlijk laat je de Kangaroo ook altijd op deze manier buitenstaan of in de schuur. In de winter tegen kou en regen, en in de zomer juist tegen zon en warmte. In de cabine is het lekker koel en kun je alle zijflappen openzetten, waardoor je in een soort cabrio zit. Een goed slot is bij deze bakfiets zeker aan te raden, en het enige dat echt ontbreekt is een voorlamp. Er zitten wel reflectoren op aan de voorkant, maar geen lamp. Op de bagagedrager aan de achterkant zit wel een batterijlamp.

Kosten

Deze bakfiets kost € 2.450, dit is voor de Lite-version. Maar er zijn een aantal verschillende modellen beschikbaar en dan kunnen de prijzen nog iets oplopen. Alles zit erop en eraan: alleen dat kettingslot moet dan nog worden besteld. Het is een wat duurdere bakfiets uit onze webshop, maar als je kijkt naar de kwaliteit en de afwerking is deze bakfiets van Winther dat meer dan waard. En je hoeft dan ook geen E-Bike meer te hebben, want deze bakfiets trapt zo licht.

Conclusie

Pluspunt: Deze Kangaroo bakfiets is de beste bakfiets uit de webshop: fietst licht, beste onderdelen en aan alles is gedacht.

Minpunt: Vrijwel niet, het is een wat duurdere bakfiets en je moet de vormgeving mooi vinden.