Review Urban Arrow Bakfiets

Toen wij vorig jaar in aanraking kwamen met dit nieuwe merk, waren we direct verkocht. Misschien ook wel omdat wij mannen zijn, want het is zo’n stoere vorm en ook aan ieder detail is gedacht. De kettingskast is bijvoorbeeld onderdeel geworden van het frame, dat is zo ontzettend mooi en vooral ook praktisch. Sowieso heeft de bakfiets prachtige lijnen en lekker dikke buizen. En de traploze versnellingsuitvoering werkt super, vooral in combinatie met de E-Bike. De meeste mensen kopen dan ook de E-Bike uitvoering van dit merk.

Lekker veel kinderen

Dit is een lekkere grote bakfiets. Waar andere merken een basismodel tweewieler hebben en dan een verlengd model, is dit direct een verlengd model. Als je kleiner bent dan 1.70, dan zouden we deze bakfiets dan ook niet snel adviseren. Maar daarboven is het prima en juist heel lekker. Er zit standaard een bankje in voor 2 kinderen en er kan gemakkelijk een 2e bankje in waar nog eens 2 kinderen op kunnen plaatsnemen. Dus 4 kinderen in de bak is geen enkel probleem. Waarom heb je dan een driewiel-bakfiets nodig? En met elektrische ondersteuning vlieg je echt door de stad…

Techniek

Deze Urban Arrow bakfiets is uitgevoerd met een traploze versnellingsnaaf (van NuVinci), een 36 volt 10 ampère batterij en een 250 watt motor. Er is een actieradius van 50km haalbaar, en dat kan ook echt. Want wij hebben deze bakfiets natuurlijk uitgebreid getest. We zijn echt onder de indruk van de prestaties. Ook zonder elektrische ondersteuning werkt de traploze versnelling perfect en fietst deze Urban Arrow bakfiets perfect. De bak is gemaakt van super licht industrieel piepschuim, EPP genaamd. Dit EPP wordt onder hogedruk geperst en veel gebruikt in autodashboards en motorhelmen.

Wegligging

Deze bakfiets fietst heerlijk en echt beter dan de concurrerende modellen van Bakfiets.nl en de Fietsfabriek. Het komt natuurlijk door de aluminium-uitvoering ten opzichte van de stalen/hout-constructies bij de concurrent. Maar ook de traploze versnelling werkt hieraan mee. Urban Arrow is vorig jaar begonnen met het elektrische model en dat is veruit de meest verkochte versie. Sinds dit jaar is er ook een gewone bakfiets leverbaar zonder electrische ondersteuning en die fietst ook heerlijk.

Accessoires

Ook de accessoires zullen wel mooi zijn? Jazeker… Het regenhuifje heeft een prachtige vorm, en zorgt ervoor dat je niet teveel snelheid verliest. Eigenlijk is het fietsen met zo’n regenhuif voor kinderen gewoon net zo comfortabel als in de auto. Een afdekzeil is natuurlijk ook te verkrijgen, om de binnenkant van de bak lekker schoon en droog te houden. Ook bij deze prachtige bakfiets raden we een goed bakfiets-kettingslot zeker aan. Je kunt kiezen uit 2 kleuren: zwart of wit.

Kwaliteit

Natuurlijk haal je kwaliteit in huis. Alles is van aluminium of zeer hoogwaardig afgewerkt. De prijs is er ook naar, want deze bakfiets zit in de wat hogere regionen. Ook als je kijkt naar de accessoires, dan is alles met veel zorg en oog voor detail afgewerkt. We zouden dit wel de Bakfiets 2.0 willen noemen. Nu we dit verhaal teruglezen, zijn we wel erg enthousiast. Nou ja, soms ben je dat ook over een bakfiets. Deze Urban Arrow wordt ook wel eens een bakfiets voor mannen genoemd!

Kosten

Deze bakfiets kost € 5.490 voor het basismodel. Duurder dan de concurrenten, maar dan heb je er ook meer fiets voor. Zoals aangegeven kopen de meeste klanten dit model in een elektrische toepassing. Dat is voor een elektrische bakfiets scherp geprijsd en dat is deze bakfiets waarin met gemak 3 kinderen meekunnen meer dan waard!

Conclusie

Pluspunt: een prachtige bakfiets met top-techniek en misschien wel de beste E-Bakfiets van Nederland

Minpunt: het is een vrije grote fiets, dus onder de 1.70 voelt de bakfiets wat oversized en lastig te handelen. Daarnaast is het zeker niet de goedkoopste bakfiets.