In 3 stappen naar jouw perfecte bakfiets

Er zijn inmiddels veel soorten bakfietsen te koop in Nederland. Maar welke past bij jouw situatie en jouw budget?  Wij helpen je op weg in 3 stappen!

Naast de verschillende soorten, modellen en uitvoeringen kun je jouw bakfiets compleet maken met talloze accessoires. Weer zo'n enorm aanbod! Door te kijken en te kiezen wat past bij jouw situatie maak je het gebruik van jouw nieuwe bakfiets zo ideaal mogelijk. Ben je klaar om te beginnen? Op naar jouw nieuwe bakfiets!

Stap 1: De basis: een twee- of driewieler?

De eerste stap is de belangrijkste keuze die je moet maken. De keuze waarbij je namelijk bepaald welke soorten er direct al afvallen. Maar hoe doe je dit? En wat is hierbij belangrijk? We nemen het met je door.

 

De tweewieler bakfiets

Met deze bakfiets kun je zonder moeite langere afstanden afleggen en tot en met 3 kinderen meenemen. Bovendien neemt deze bakfiets, dankzij zijn smalle bouw, minder ruimte in en is deze dus wat makkelijker om te stallen. Het spreekt voor zich maar we zeggen het er toch even bij, minimaal één voet aan de grond bij het rode stoplicht is vereist! In tegenstelling tot de driewieler bakfiets uiteraard ;)

 

De driewieler bakfiets

Driewiel-bakfietsen zijn vooral geschikt voor kortere stukken en voor in de binnenstad. Er kunnen natuurlijk veel meer kinderen en boodschappen mee in deze grote bakfiets. Als je echter 2 kinderen hebt, dan is een driewiel-bakfiets misschien wat overdreven. Maar ja, als er vaak kinderen komen spelen of de weekendboodschappen toch altijd groter uitvallen dan je in eerste instantie had bedacht, is het wellicht toch een goed idee.

 

Samengevat, de verschillen tussen de twee- en de driewieler maken dat je een keuze kunt maken op basis van het aantal kinderen of de hoeveelheid spullen die je wil meenemen. 

Stap 2:  Kies een model waar je blij van wordt

Als je de keuze hebt gemaakt voor een tweewiel- of driewiel-bakfiets, dan kun je de volgende stap nemen. We hebben in onze webshop de grootste merken te koop en dat mooi in een aantal prijscategorieën ingedeeld. Er is echt voor ieder wat wils en zeker ook voor iedere portemonnee; we blijven tenslotte echte Hollanders.

Kijk maar eens goed rond naar de verschillende plaatjes van de bakfietsen en lees onze reviews en specificaties. Bij de meeste merken kun je ook nog kiezen uit een aantal verschillende uitvoeringen qua versnellingen en handremmen en een specifieke kleur. Je krijgt dus altijd een bakfiets op maat!

Stap 3:  Maak je bakfiets compleet

Als je uiteindelijk een model hebt gekozen van één van onze merken dan is het nog wel slim om na te denken over een aantal accessoires. Wij hebben al jarenlang ervaring met het verkopen van bakfietsen en adviseren een aantal accessoires te nemen. Een kettingslot tegen diefstal is een echte aanrader, en ook de regenhuif tegen wind, kou en regen is te adviseren.

En vergeet vooral niet hoe je je kinderen wilt vervoeren: hiervoor hebben we een groot aantal oplossingen met kinderzitjes en ook constructies voor baby's jonger dan 9 maanden. Kortom, kijk vooral even naar de accessoires om de fiets helemaal af te maken.